17-åriga Eliza skapade bibliotekets teknikjakt

Eliza Cela, 17 år, från Karlskrona har sommarjobbat tre veckor på stadsbiblioteket. Där har hon bland annat satt samman en teknikjakt där barn och unga går en rundtur i centrala Karlskrona och lär sig mer om staden.

- Det har varit kul och jag har lärt mig mycket, säger hon.

Som en del i sitt sommarjobb på Karlskrona stadsbibliotek har 17-åriga Eliza Cela programmerat en hemsida där barn, unga och turister löser olika uppdrag utomhus på Trossö. Teknikjakten börjar och slutar på stadsbiblioteket.

- Man loggar in på sidan genom att skanna en QR-kod på biblioteket, och får sedan instruktioner i mobilen att följa och frågor att svara på.

Sommarjobbet har förändrat Elizas bild av biblioteket.

- Innan jag började visste jag inte att biblioteket var så modernt och jobbade med digital teknik på det här sättet. Det är bra att biblioteket har och lär ut det också. Det är lätt att man tror att det bara är böcker, men det är så mycket mer, säger Eliza.

Hon är nöjd med sitt sommarjobb på Karlskrona kommun och stadsbiblioteket.

- Det är en bra arbetsplats, som jag kan rekommendera.