Avgifter

Avgifter

Att skaffa lånekort och låna är gratis. Men om du skulle lämna tillbaka för sent eller medier försvinner eller förstörs får du betala en avgift.

Övertidsavgift

Om du lämnar tillbaka böcker och andra medier för sent, får du betala en övertidsavgift. För varje dag som går över lånetiden kostar det 2 kronor per lånad media och dag. Räkning får du efter 30 dagar, och den gäller förseningsavgift, mediets värde och administrativ avgift på 50 kronor.

När du har 200 kronor eller mer i övertidsavgifter måste du betala av hela eller delar av skuldbeloppet för att kunna fortsätta låna.

Förseningsavgift betalas inte av barn under 18 år.

Ersättningsavgift

Om det du har lånat försvinner eller förstörs ska det ersättas. Då får du en faktura.

Vuxenmedier
Böcker och ljudböcker: 250 kronor
Pocketböcker: 100 kronor
Språkkurser: 700 kronor
Tidskrifter: 50 kronor
Musik-cd: 200 kronor
Dvd/Film: 250 kronor
Tv-spel: 500 kronor

Barnmedier
Böcker, ljudböcker och musik-cd: 150 kronor
Dvd/cd-rom: 200 kronor
Tidskrift: 25 kronor

Ersätta borttappat lånekort

Det första lånekortet är gratis, men om du har förlorat ditt lånekort kostar ett nytt 20 kronor för vuxna och 10 kronor för barn (under 18 år). Om du har glömt ditt lånekort kan du få låna mot att du visar giltig legitimation.

Så betalar du 

Betalning av övertidsavgift kan ske på plats på något av våra bibliotek. Du kan betala din avgift på alla våra bibliotek i Karlskrona, oavsett vilket bibliotek du lånat den försenade boken på. Samtliga bibliotek tar emot Swish-betalning. Kortbetalning kan ske på stadsbiblioteket och biblioteken i Jämjö, Lyckeby, Nättraby och Rödeby. På stadsbiblioteket kan du också betala kontant. 

Sök

Språk