Biblio

Biblio är en app där du både kan läsa e-böcker och lyssna på e-ljudböcker från biblioteket. Appen finns att hämta kostnadsfritt i App Store och Google Play.

E-böcker och e-ljudböcker i Biblio

Biblio är en app där du både kan läsa e-böcker och lyssna på e-ljudböcker från biblioteket.  Appen finns att hämta kostnadsfritt i App Store och Google Play.

När du loggar in i appen väljer du ditt bibliotek - Karlskrona stadsbibliotek - och anger lånekortsnummer eller personnummer samt din pinkod. Om du saknar lånekort och/eller pinkod - kontakta ditt bibliotek.

Så här gör du

I Biblios meny (de tre strecken överst till vänster) kan du se dina pågående lån under ”Mina lån”. Under ”Kategorier” kan du få tips på böcker att läsa och lyssna på, och det finns också en sökruta där du kan söka på boktitel eller författare.

E-ljudböcker har en blå symbol med hörlurar, medan e-böcker (text) har en röd symbol med en bok. När du har hittat en bok du vill låna, trycker du på omslaget och därefter på knappen Låna/Spela, så öppnas boken direkt och du kan börja läsa eller lyssna.

Biblio kommer ihåg var du slutade läsa eller lyssna, så nästa gång du öppnar appen och väljer samma bok, så fortsätter den på samma ställe. E-böcker (text) laddas ner automatiskt när du lånar, så att du kan läsa dem även när du inte är uppkopplad mot internet. För att kunna lyssna på ljudböcker offline måste du däremot aktivt ladda ner ljudboken. Det gör du i listan över dina lån, genom att ändra reglaget bredvid boken där det står ”Gör tillgänglig offline”.

Lånetider

Lånetiden är 28 dagar och du kan högst låna 5 böcker på en vecka, 7 dagar. Observera att både e-böcker och e-ljudböcker räknas. När lånetiden har gått ut så försvinner boken från Mina lån. Om du inte hunnit läsa eller lyssna klart kan du låna den igen.

Om du inte har någon smartphone eller surfplatta, eller om den du har för gammal, kan du fortfarande låna e-böcker och e-ljudböcker här på bibliotekets hemsida. 

Enkel felsökning och hjälp med Biblio

  • Har du ett giltigt lånekort med pinkod? Kontakta annars ditt bibliotek.
  • Vid inloggning i Biblio, välj Karlskrona stadsbibliotek och skriv lånekortsnummer utan mellanslag, eller personnummer med tio siffror (ÅÅMMDDXXX).
  • Har din smartphone/surfplatta senaste versionen av operativsystemet? För att Biblio ska fungera krävs Android version 5.0 och iOS version 10.3 – eller senare.
  • Har du senaste versionen av Biblio eller behöver appen uppdateras? Kolla i App store eller Google Play.
  • Gäller problemet en viss boktitel? Prova om du kan låna andra e-böcker/ljudböcker, och meddela i så fall biblioteket vilken titel som inte går att låna.
  • Ibland blir det tillfälliga avbrott i appen, försök då igen en stund senare eller nästa dag. Fungerar det fortfarande inte, så kontakta biblioteket och beskriv ditt problem så noga som möjligt.
  • Om det är problem att låna i Biblio, kan det ibland fungera att istället låna boken här på bibliotekets hemsida, och sedan öppna den i Biblio. 
  • Har du problem eller frågor som gäller Biblio? Kontakta biblioteket på e-post eller telefon (kontaktuppgifter finns längst ner på sidan). Du kan också boka tid för handledning på ditt bibliotek.

Sök

Språk