angle-left Biblioteket är ingen mötesplats just nu

Biblioteket är ingen mötesplats just nu

Med anledning av att Region Blekinge inför nya restriktioner gällande smittspridningen av coronaviruset och covid-19 ändrar Karlskrona kommun och biblioteken i Karlskrona nu sina rutiner och regler.

Biblioteken är fortsatt öppna för lån av medier samt tillgång till samhällsinformation, dock är principen för alla besök nu att besökare ska gå in, snabbt göra sitt ärende och sedan lämna biblioteket.

Biblioteken i Karlskrona har därför tagit bort stolar och begränsat sittplatser i biblioteket, bland annat i tidningshörnan på stadsbiblioteket och vid tidigare studieplatser. Inga studieplatser eller studierum är tillgängliga för närvarande. Det erbjuds inte heller någon tidningsläsning på stadsbiblioteket från klockan 09.00.

Bokningstiden för de publika datorerna har minskats till 20 minuter per session, person och dag. Eventuell kopiering och utskrift sker på egen hand och för närvarande går det inte att få hjälp av personalen med detta.

Karlskrona DigidelCenter på stadsbiblioteket kommer att vara obemannat för att undvika fysiska möten, men behöver du digital stöttning eller hjälp med en digital fråga så kan du istället få hjälp via telefon, videosamtal eller mejl.

Den som är sjuk ska inte besöka biblioteket, utan är välkommen tillbaka när denne är frisk igen.

Om du inte kan eller vill komma inom biblioteket går det bra att låna om och reservera via hemsidan, mejl eller telefon. Våra bokinkast är också öppna dygnet runt.

Alla arrangemang där biblioteken i Karlskrona är huvudarrangör eller medarrangör är inställda tills vidare.

De bibliotek som har meröppet i dag (Holmsjö, Jämjö och Lyckeby bibliotek) kommer att fortsätta med detta. Läs här hur meröppet fungerar.

Vi har sedan tidigare gjort ändringar i våra rutiner för att underlätta för dig som låntagare:

• Vi har utökat antalet omlån från två till tre. Reserverade medier lånar vi, liksom tidigare, inte om.
  • Vi har ökat antalet e-bokslån i Biblio till fem per låntagare och vecka.
  • Vi har ökat antalet nedladdningar av filmer via Viddla till tio per månad.
  • Vi har ökat tiden man kan ladda ner och fortsätta läsa tidningar på Pressredar till 60 dagar.
  • Biblioteken i Karlskrona erbjuder take away för dig som inte vill eller kan besöka våra bibliotek just nu. Läs här hur take away fungerar.
  • Är du 70 år eller äldre, eller tillhör någon annan riskgrupp, kan du få dina biblioteksböcker hemkörda till bostaden. Läs här hur boken kommer till 70 plus fungerar.