Digidel på turné i höst

Kom till biblioteket och få hjälp med olika digitala frågor, kom igång med e-böcker eller testa att resa med VR-glasögon.

- I höst åker Karlskrona DigidelCenter ut till Jämjö, Nättraby och Rödeby bibliotek på besök. Det är ett sätt att nå ut till fler kommunmedborgare och besökare, och på så sätt öka den digitala kompetensen, säger Helen Holmberg, digital samordnare på Biblioteken i Karlskrona.

Karlskrona kommuns DigidelCenter är en plats för lärande, samarbete, inspiration och vägledning in i den digitala världen.

Via det digitala hjälpcentret kan man bland annat få hjälp med att:

• lära sig mer om sin digitala enhet
  • hantera appar
  • skapa och hantera e-postkonton
  • skanna och skriva ut dokument
  • navigera på internet
  • hantera digital säkerhet och källkritik
  • hantera bibliotekets digitala tjänster, som att låna ljudböcker och e-böcker via digitala enheter
  • komma igång med mobilt bank-ID.

Se vår Evenemangskalender >, för datum och tider då Digidel kommer till ditt bibliotek!

Begränsat antal platser! Föranmälan görs till digidelcenter@karlskrona.se, 0455-303460, eller på plats till respektive bibliotek.