För pedagoger

För pedagoger

Som pedagog kan du låna böcker till verksamheten genom att komma ensam eller ihop med några barn och själv välja och låna på ditt tjänstelånekort.

Förskola

Som pedagog kan du låna böcker till verksamheten genom att komma ensam eller ihop med några barn och själv välja och låna på ditt tjänstelånekort. Blankett för tjänstelånekort finns att hämta på ditt närmsta bibliotek eller ladda ned här (Pdf, 248 kb). 

Som pedagog kan du också låna läspeppkassar att använda vid läsfrämjande arbete på exempelvis föräldramöten. Låna läspepp på ditt tjänstelånekort och få en hel kasse härliga böcker att inspirera föräldrarna med. Påsen innehåller böcker, ett mötesupplägg, bokstickor samt boktipslappar att dela ut. 

Innehållet i en läspeppskasse står uppställt på ett bord.

Förskoleklass

Alla förskoleklasser i kommunen bjuds in till boklek på sitt närmaste bibliotek, och då får alla sexåringar sitt lånekort. 

Gruppbesök förskola, förskoleklass och skola

Förskolegrupper, förskoleklasser och skolklasser är välkomna att besöka sitt bibliotek för att låna under öppettid, men vi är tacksamma om ni hör av er för att undvika besökskrockar. Vill ni komma utanför öppettid tar ni kontakt med oss så tar vi emot i mån av tid. Det är då viktigt att samtliga barn och pedagoger har med sig sina lånekort.

Sök

Språk