angle-left Hemsidan blir mer lättillgänglig

Hemsidan blir mer lättillgänglig

Från och med tisdag den 1 september har biblioteken i Karlskronas hemsida ett nytt utseende. Den nya sidan ska vara mer lättillgänglig och underlätta för dig som besökare att hitta den information som du söker.

Så här säger bibliotekets projektledare Helen Klemedsson om den nya hemsidan:

Varför uppdaterar vi bibliotekets hemsida?

- Den nya sidan har ett modernare och tydligare gränssnitt som gör att det blir lättare att hitta och göra saker på hemsidan. Vi har skapat tydligare menyer och undersidor för att det ska gå enkelt och snabbt att hitta just det du är ute efter.

Hur skiljer den nya sidan sig åt från den gamla?

- Utseendet och strukturen är lite annorlunda jämfört med tidigare, men du kan till exempel fortfarande logga in och söka efter specifika medier, reservera och göra omlån. Utseendet är lite luftigare och på startsidan har vi samlat fem artiklar och några nyheter för att lyfta fram det som är aktuellt just nu. Vi har dock kvar listorna med nya böcker, där du kan få lästips.

Planeras det några ytterligare uppdateringar i framtiden?

- Våra bibliotek kommer att kompletteras med utförligare och tydligare beskrivningar vad man har och kan erbjuda på respektive bibliotek, och vi planerar också för att man ska kunna betala övertidsavgifter och räkningar direkt över nätet.

 

Helen Klemedsson visar upp en laptop med den nya hemsidan

Sök