Ny platsansvarig och skolbibliotekarie på Rödeby bibliotek

Ny platsansvarig och skolbibliotekarie på Rödeby bibliotek

I slutet av sommaren fick Rödeby bibliotek en ny platsansvarig, Albin Liljegren, och en ny skolbibliotekarie, Anna Guthammar. De bägge ser nu fram emot att grotta ner sig i böckerna och utbudet som finns på biblioteket.

Sedan i somras har Rödeby bibliotek en ny platsansvarig, Albin Liljegren, och Anna Guthammar började som ny skolbibliotekarie i Rödeby i augusti. Albin kommer ursprungligen från Vetlanda i Småland men flyttade till Karlskrona då han började studera på Blekinge Tekniska Högskola. Under tiden som han pluggade på högskolan jobbade han som vikarie i fem år på stadsbiblioteket och på de olika filialerna, och fick nu tjänsten som platsansvarig på Rödeby bibliotek. 

- Jag ser fram emot ansvarstagandet som kommer med den här tjänsten. Det är något helt annat än att jobba med att bemanna ett bibliotek eller en filial, som jag har gjort tidigare. Jag ser också fram emot att skapa mer relationer med låntagarna nu när jag jobbar på en och samma plats. I och med det ser jag fram emot att kunna ge bättre service till låntagarna. 

Anna är från Rödeby och utbildad förskollärare och lärare, och har jobbat på förskola, kooperativ förskola och fritids, samt som lärare på lågstadiet. I och med att hon har jobbat inom skolans värld har hon varit mycket på biblioteket och lånat många böcker.

- Jag har alltid tyckt att det har varit mysigt med läsande, böcker och berättande, så jag är jätteglad att jag har fått den här tjänsten, säger Anna.

Både Albin och Anna ser fram emot att nu lära sig mer om det sortiment och utbud som finns på Rödeby bibliotek. 
 

Boktips: 

  • Albin: ”Dune”-serien av Frank Herbert. Böckerna är från 60-talet, men har blivit aktuella nu igen då de har filmatiserats på nytt. 
  • Anna: Jonna Björnstjernas böcker om familjen Kanin, som riktar sig till barn från 3 år och uppåt.
     

Sök

Språk