Saga Becker föreläser på stadsbiblioteket

Torsdagen den 22 september föreläser skådespelaren och författaren Saga Becker från Ronneby på Karlskrona stadsbibliotek om identitet, sexualitet, HBTQ, och suicidprevention.

Saga berättar om sitt liv och bjuder in till ökad kunskap, nya perspektiv och tankeställningar att ta med sig. Saga slog igenom med sin debutroll i ”Nånting måste gå sönder” (2015) där hon som första kvinnliga transperson belönades med en Guldbagge för ”Bästa kvinnliga huvudroll.”

Saga identifierar sig som transkvinna och har i dag levt större delen av sitt vuxna liv som öppet transperson. Att leva öppet i världen innebär ständiga utmaningar och lärdomar som förändrar livet.

Sagas historia är gripande och lämnar ingen oberörd och med sitt personliga och raka sätt berättar Saga precis hur det var att växa upp som känslig och feminin pojke i en svensk småstad och känna att någonting skaver.

Stressen och utmaningarna i att inte passa in i samhällets normer - och hur det borde få vara att växa upp. Om hur hennes mamma och mormor alltid fanns där för henne trots att hon inte hade ord, begrepp och förebilder att se upp till eller spegla sig i. Hon når fram till både vuxna och ungdomar med sin historia och har i dag blivit en stor förebild för många.

Se också programmet i vår Evenemangskalender >.

Föranmälan görs till stadsbiblioteket@karlskrona.se, 0455-303460, eller på plats till Karlskrona stadsbibliotek.

Foto: Mimmi Lassen Westberg