Läslov

Biblioteket bjuder på digital högläsning under Läslovet
 

I år har Läslovet temat högläsning. På biblioteken i Karlskrona tipsar vi om bra böcker och berättelser för högläsning och inspirerar till att samlas kring läsningen.

I det moderna Sverige där språket och läsningen får allt större betydelse är det dags att Höstlovet förvandlas till Läslov, med lusten till läsningen, berättandet och skrivandet i centrum. I år har Läslovet temat högläsning. På biblioteken i Karlskrona tipsar vi om bra böcker och berättelser för högläsning och inspirerar till att samlas kring läsningen.

Måndag till fredag under vecka 44 kommer biblioteken i Karlskrona varje dag att publicera en film på vår hemsida och Facebooksida där bibliotekets personal läser en klassisk saga högt. Först ut är ”Anden i flaskan”! Så samla familjen eller förskolegruppen runt datorn eller läsplattan kring lunchtid och ta del av vår digitala högläsning!

För de barn som vill finns det också möjlighet att delta i bibliotekets ordjakt under Läslovet. Överallt i en stad eller i ett samhälle finns det ord - på skyltar, bilar, affischer, flaggor och menyer. Hittar du ett ord på varje bokstav i det angivna ordet och sedan lämnar in ditt svar till biblioteket är du med i utlottningen av vårt Läslovspaket. Chans till att vinna massa härliga böcker. Ladda ned svarslappen som pdf här eller hämta den på ditt närmsta bibliotek.

Läs mer om Läslovet på läslov.se.

Sök

Språk