Lån och tjänster

Det ska vara enkelt för dig att använda bibliotekens service. Här får du veta hur du skaffar dig ett lånekort, hur du lånar och vilka regler som finns.

Skaffa lånekort

För att låna på biblioteken i Karlskrona behöver du ett lånekort. Det skaffar du dig enkelt på något av våra bibliotek.
Mer om Skaffa lånekort

Reservera

När du hittar något i vår bibliotekskatalog som du vill låna kan du reservera det mediet och hämta på ett bibliotek som du själv har valt.
Mer om Reservera

Omlån

Om du vill behålla det du har lånat en längre tid kan du låna om och förlänga dina lån.
Mer om Omlån

Återlämning

Lån som du gjort på biblioteken i Karlskrona kan du lämna tillbaka på samtliga av våra bibliotek. Vi tar inte emot medier från högskolebibliotek, universitetsbibliotek, skolbibliotek eller sjukhusbibliotek.
Mer om Återlämning

Lånetider

Lånetiden varierar beroende på vad du lånar. Här kan du se hur länge du kan ha dina böcker, filmer och tidningar hemma.
Mer om Lånetider

Avgifter

Att skaffa lånekort och låna är gratis. Men om du skulle lämna tillbaka för sent eller medier försvinner eller förstörs får du betala en avgift.
Mer om Avgifter

Fjärrlån

Om du inte hittar det du söker på våra bibliotek finns möjligheten att beställa ett fjärrlån. Ett fjärrlån är ett lån som Karlskrona bibliotek gör från en annan biblioteksorganisation.
Mer om Fjärrlån

Lämna inköpsförslag

Här kan du ge oss tips på böcker, tidningar och tv-spel som du vill att vi köper in. Beståndet av e-böcker uppdateras kontinuerligt och behöver inte skickas in som enskilda förslag.
Mer om lämna inköpsförslag

DigidelCenter

Karlskrona kommuns DigidelCenter på stadsbiblioteket i Karlskrona är en plats för lärande, samarbete, inspiration och vägledning in i den digitala världen.
Mer om DigidelCenter

Pinkod och e-post

För att kunna låna och hantera dina lån behöver du en pinkod. Via en e-post kan du även få meddelanden från biblioteken.
Mer om Pinkod och e-post

Låna en bokcirkelkasse

Har du redan en egen bokcirkel och tycker att det är svårt att välja böcker eller hitta fler exemplar av samma bok? Då kan bibliotekets bokcirkelkassar vara en enkel och bra lösning.
Mer om Låna en bokcirkelkasse

Boken kommer

Har du en kronisk sjukdom eller kan av andra skäl inte ta dig till biblioteket? Då kan du få dina böcker hemkörda till bostaden. Tag kontakt med biblioteket och beställ "Boken kommer", så ordnar vi så att du får böcker hem till dig.
Mer om Boken kommer

Medier på andra språk

Stadsbiblioteket har böcker på många andra språk än svenska. Här finns böcker på nordiska språk, engelska, tyska, franska, spanska, ryska, polska, arabiska, persiska och flera andra.
Mer om Medier på andra språk

Dagstidningar och tidskrifter

Det finns cirka 150 olika tidskrifter och cirka 40 dagstidningar på stadsbiblioteket.
Mer om Dagstidningar och tidskrifter

Kopiering, utskrift och skanning

På alla våra bibliotek finns datorer med internet och Officepaketet. Dessa kan du använda för studier, eget arbete, informationssökning eller nöjessurfning.
Mer om Kopiering, utskrift och skanning

Släktforskning

På stadsbiblioteket i Karlskrona kan du söka information både genom olika nättjänster, så som Arkiv digital och Riksarkivet, men även genom att använda vår nya digitaliserade mikrofilmsskanner.
Mer om Släktforskning

Anpassade medier / Läsning för alla

Biblioteket har läsanpassade medier för dig som behöver läsa på annat sätt på grund av funktionsvariation eller andra orsaker.
Mer om Anpassade medier / Läsning för alla

Ny i Sverige - hjälp med språket

På biblioteket finns böcker och annat som kan vara till hjälp för dig som vill lära dig svenska.
Mer om ny i Sverige - hjälp med språket

Sök

Språk