391540
Allting handlar inte om dig själv : här och nu: en bok om den historielösa självupptagenheten och det tidlösa bildningsidealet, eller spaningen efter det sanna, sköna och rätta / Henrik Hermansson.
Allting handlar inte om dig själv : här och nu: en bok om den historielösa självupptagenheten och det tidlösa bildningsidealet, eller spaningen efter det sanna, sköna och rätta / Henrik Hermansson.
Av: Hermansson, Henrik
Utgivningsår: [2022].
Språk: Svenska
Medietyp: Bok
Förlag: Lava förlag
ISBN: 978-91-89269-10-1
Omfång: 575 sidor ; 21 cm
Omarkerad betygsstjärna Omarkerad betygsstjärna Omarkerad betygsstjärna Omarkerad betygsstjärna Omarkerad betygsstjärna Omarkerad betygsstjärna Omarkerad betygsstjärna Omarkerad betygsstjärna Omarkerad betygsstjärna Omarkerad betygsstjärna
Antal reservationer: 0
Innehållsbeskrivning
Handlar allting om din identitet - vem du är? Hur just du ska bli lyckligare här och nu? Och framför allt - måste alla veta vem just du är? Hur kan du vara säker på att andra är intresserade av just dina åsikter? Borde vi istället sluta vara självupptagna och försöka lära oss mer om vår omvärld, andra människor, andra platser och andra tider? Borde vi ägna mer tid åt vad vi tänker, säger och gör - och mindre åt vilka vi är? Denna bok handlar om bildning. Bildning förutsätter att vi slutar ha oss själva som måttstock. Bildning förutsätter att vi frigör oss från självupptaget tänkande, ängslighet, präktighet, åsiktspaket, flockbeteende, dogmer och enkla svar. Bildning handlar om att vara nyfiken, att självständigt ställa frågor och försöka förstå hela universum i alla dess beståndsdelar. Och att dessutom ha roligt på vägen. Ett nytt bildningsideal förutsätter att vi dagligen försöker tänka bättre kring bland annat politik, arbetsliv och vardagsliv - men även kring konst, droger, inredning, kläder och mat. Bildning handlar om hela livet, allt vi gör. Men framför behöver vi försöka förstå vad som är sant, skönt och rätt. Vi behöver alla träna på att bli mer logiska, etiska och estetiska. Det handlar inte bara om vad som är sant, skönt och rätt just för dig. Frågan är mycket större än så. Det handlar om din omvärld. Henrik Hermansson är sedan flera år verksam som frilans-skribent och kulturutvecklare. Han har skrivit debattartiklar om bland annat kulturpolitik och under flera år intresserat sig för filosofi och bildningsfrågor. Detta är hans första bok.

Här finns titeln:

Loading...

Andra titlar av samma författare

Liknande titlar

366846
Av: Sörlin, Sverker
40523
Av: Brandes, Georg
154817
Av: Key, Ellen
322457
372761
Av: Svensson, Per
174306
Av: Pennac, Daniel
61547
Av: Proust, Marcel
189247
Av: Persson, Magnus
318602
Av: Körling, Anne-Marie
385622
Av: Strannegård, Lars
192802
Av: Hellsing, Lennart
108874
Av: Lagercrantz, Olof
49413
Av: Lindgren, Astrid
115537
Av: Lagercrantz, Olof
29871
Av: Larson, Lorentz

Sök

Språk