Tips på felsökning

   

Lånekort och PIN-kod
Om det var längesen du använde ditt lånekort kan det ha blivit ogiltigt. Du får ett nytt när du besöker något av våra bibliotek och visar legitimation.
Om du saknar eller har glömt din PIN-kod, kan du få en ny skickad till dig om du har registrerat e-postadress, funktionen finns vid inloggningsrutan här på webbsidan, men du kan också kontakta ditt bibliotek. Om du inte har registrerat e-postadress eller mobilnummer måste du besöka något av våra bibliotek och visa legitimation för att få en ny kod.
 

Webbläsare
Det kan ha betydelse vilken webbläsare du använder för att logga in på bibliotekets webbsida. På iPhone/iPad fungerar Safari bäst. På Android fungerar oftast Google Chrome bäst. Det går inte att låna e-böcker om du använder Google-appen. Prova gärna att byta webbläsare om det inte fungerar med den du har.
 

Läsprogram
För iPhone/iPad fungerar appen Pocketbook, och för Android är det appen Aldiko Book. Prova gärna att byta läsprogram om det inte fungerar med det du har. Kontrollera så att ditt läsprogram är uppdaterat till senaste versionen. Vi rekommenderar inte att du använder läsprogrammets återlämningsfunktion!
 

Adobe-ID
Att ta bort Adobe-ID ur läsprogrammet och sedan lägga till det igen kan ibland avhjälpa problem. Funktionen finns under Inställningar i läsprogrammet. Ett lån som redan laddats ner till en enhet med ett Adobe-ID kan inte laddas ner till en enhet med ett annat Adobe-ID. Använd samma Adobe-ID till alla enheter som du vill läsa e-boken på.
 

Övrigt
Kontrollera så att ditt operativsystem är uppdaterat till senaste versionen. Detta gör du under Inställningar i din surfplatta eller smartphone.
 

Felmeddelanden på bibliotekets webbsida
”Du har uppnått max antal lån per period.”
Du kan låna max 2 e-böcker på 7 dagar. När en vecka har gått kan du låna igen.

”Du kan tyvärr inte låna – vänligen kontakta personalen för besked om orsak.”
Ditt lånekort är spärrat, ex. för att du har en skuld som överstiger 200:-.


Felmeddelanden i läsprogrammet
E_AUTH_BAD_DEVICE_KEY_OR_PKCS12 eller
Error! Check Activation eller
E_ACT_NOT_READY

Auktoriseringen av Adobe-ID har upphört att fungera, ex p.g.a. uppdatering. Ta bort auktoriseringen och auktorisera sedan programmet på nytt med samma Adobe-ID som tidigare. Oftast finns den funktionen under Inställningar i läsprogrammet.

 E_LIC_ALREADY_FULLFILLED_BY_ANOTHER_USER
Boken är knuten till ett annat Adobe-ID. Ett lån som redan laddats ner till en enhet med ett Adobe-ID kan inte laddas ner till en enhet med ett annat Adobe-ID. Använd samma Adobe-ID till alla enheter som du vill läsa e-boken på.

 

Språk