Bibliotekets vänner

Bibliotekets vänner

Hösten 2018
Stadsbibliotekets hörsal 19.00

13 september - Sara Paborn
Från blyförgiftning till familjetrubbel på Österlen
Sölvesborgsförfattaren Sara Paborn debuterade 2009 med Släktfeber. Efter några    romaner, skrivna med svart humor och med blick för mellanmänskliga relationer, och en diktsamling, kom genombrottet förra året med Blybröllop. Nu kommer Änkorna på Österlen där behovet av att reparera en skånelänga leder till familjeförvecklingar, ett tema som författaren verkar vara trogen.

 

30 oktober - Dick Harrison
Om viljan eller oviljan till makt
Dick Harrison har ett omfattande facklitterärt författarskap i kappsäcken men har också publicerat en romantrilogi. Hans senaste intresse har varit Kalmar stad och Tage Erlander. Om den förre statsministern har författaren skrivit en biografi med titeln Jag har ingen vilja till makt. Kvällen kommer behandla denna bok.

 

INSTÄLLT 12 november - Håkan Nesser INSTÄLLT

Sålda biljetter återköps antingen i Stadsbibliotekets reception eller i entrén till hörsalen mellan 18-19 den 12/11.

Van Veterens och Barbarottis förening
Håkan Nesser firar i år två jubileer. Det är 30 år sedan debuten med Koreografen och under de senaste tjugo åren har han varit författare på heltid. Kanske mest känd är Nesser för sin dekalog om kriminalkommissarie van Veeteren och i viss mån för de fem böckerna om Gunnar Barbarotti. I den aktuella De vänsterhäntas förening möts de båda brottsutredarna.

 4 december - Lustläsarkväll
Traditionell lustläsarkväll i samarbete med Stadsbibliotekets Bokcafé med julklappstips om bra böcker i de flesta genrer. Kom gärna med egna tips. Stadsbibliotekets hörsal, klockan 18.00. (Observera tiden.) Fri entré.

 

Eftersitsar

Vid vissa av våra programtillfällen erbjuder vi en extra bonus. Efter det ordinarie programmet kan du träffa vår gäst i Läsesällskapets bibliotek. Vid de flesta av eftersitsarna medverkar också bibliotekarie Torsten Samzelius. Vi bjuder på enkel förtäring till en kostnad av 40 kronor. Antalet platser är begränsat men eftersitsen är öppen för alla som är
intresserade. I detta programblad inbjuder vi till eftersits med Sara Paborn, Dick harrison och håkan Nesser. Deltagande anmäls till bvkarlskrona@gmail.com eller med sms till 0709-823753. Välkomna!

Biljetter

Biljetter säljs på Stadsbiblioteket i Karlskrona. Det säljs maximalt 100 biljetter. Biljettpriset är normalt 120 kr, 60 kr för medlemmar. Ta med medlemskortet. Karlskrona kommuns Kompiskort gäller. Stadsbibliotekets Hörsal rymmer högst 110 personer.

Bli medlem i Bibliotekets vänner

Medlemsavgiften är 200:-/år. Kontakta ordföranden på telefon: 0709-823753 eller bvkarlskrona@gmail.com. Du kan också direkt betala in medlemsavgiften till Bibliotekets Vänners plusgiro: 21 54 25 - 0 och där ange namn och adress.

Fördelar med medlemsskap

Minst 50% rabatt på inträdet till våra arrangemang.
Inflytande över kommande programplanering.

Styrelsen 2018

Katarina Andersson sekreterare, Margareta Bjarke, Jessica Eidstedt, Gudrun Gardsdottir, Lotta Kihlbert ordförande, Birgitta Möller och Camilla Sjögren.
Suppleant: Sandra Gren, Eva Åkerman
Adjungerade: Thomas Ahlqvist, Ida Linder och Torsten Samzelius

Samarbetspartners

Bibliotekets vänner samarbetar med Stadsbiblioteket och Folkuniversitetet. Elever från Kulturskolan medverkar med musik innan programmet startar.

Mina sidor

Språk Språk