Inställda arrangemang i april – men öppet på biblioteken

Med anledning av den pågående coronaepidemin ställer biblioteken i Karlskrona in även samtliga planerade arrangemang i april där vi är huvudarrangör. Sedan den 16 mars har våra arrangemang under mars månad varit inställda och istället har vi fokuserat på att hålla öppet biblioteken. Nu förlängs den perioden.

- Det är viktigt att man i händelser av kris kan komma till biblioteket för att söka och ta del av korrekt och saklig information. Via våra publika datorer kan besökare också kommunicera och hålla kontakten med sina nära och kära, säger bibliotekschef Tiffany Bovin.

Om du inte kan eller vill komma inom biblioteket går det bra att låna om och reservera via hemsidan, mejl eller telefon.

Du kan även läsa och lyssna på e-böcker, låna film och läsa tidningsartiklar via appar som Biblio, Viddla och Pressreader.

Biblioteken och Karlskrona kommun följer noga utvecklingen och de beslut som fattas utgår från Folkhälsomyndighetens rekommendationer. Skulle situationen förändras kan det bli aktuellt att ompröva nuvarande beslut.