Så lånar du e-ljudböcker

Nu blir det enklare att lyssna på e-ljudböcker från biblioteket!

Biblio är en ny app där du kan söka, låna och lyssna på bibliotekets ljudböcker – både online och offline.

Appen finns att ladda hem kostnadsfritt i App Store och Google Play.

När du loggar in i appen väljer du ditt bibliotek - Karlskrona stadsbibliotek, och anger lånekortsnummer eller personnummer samt din PIN-kod.

I menyn överst till vänster kan du se dina pågående e-ljudbokslån under Mina lån. Du kan också välja vad du vill lyssna på i listor uppdelade på olika kategorier. Här kan du också göra en sökning, om det är en särskild titel du söker. Under Support finns svar på vanliga frågor om hur man lånar och lyssnar.

Spelaren har en paus-knapp för att stanna uppspelningen. Det finns också en funktion för att hoppa framåt och bakåt i uppspelningen. 30 sekunders intervall är förinställt, men går att ändra under Inställningar.  Du kan också skapa bokmärken om det är ett särskilt ställe i boken du vill återkomma till. Om du trycker på omslaget får du information om bokens längd och vem inläsaren är.

Du har nu också möjlighet att ladda ner e-ljudboken till din platta eller mobil, för att slippa vara uppkopplad mot internet under lyssningen. Det gör du i listan över dina lån, genom att ändra reglaget bredvid boken där det står Gör tillgänglig offline.

Biblio kommer ihåg var du slutade lyssna, så nästa gång du öppnar appen och väljer samma bok, så fortsätter uppspelningen där du slutade.

Du kan fortfarande låna som vanligt här på bibliotekets webbsida, men du måste ha appen installerad för att kunna lyssna. Om du har appen så öppnas den automatiskt när du genomfört lånet. Om du ännu inte laddat ner appen, får du en fråga om du vill göra det i App store eller Google Play.

Lånetiden är 28 dagar och du kan högst låna 2 e-ljudböcker på 7 dagar. När lånetiden har gått ut så försvinner boken från Mina lån. Om du inte har hunnit lyssna klart kan du låna den igen.

Har du problem eller frågor som gäller e-böcker? Kontakta biblioteket på e-post eller telefon (kontaktuppgifter finns längst ner på sidan). Du kan också boka tid för handledning på ditt bibliotek, eller via formuläret som finns här.

Biblio Library